Brev till en grå ”komunist”

onsdag, mars 7th, 2012

På fredag ska jag delta i en debatt om sociala medias roll för det lokala, politiska samtalet (kolla på SVT2 kl. 10!), en av de stora fördelarna med sociala media är den direkta respons men får på politiska utspel etc. MEN för er som inte gillar dessa nymodigheter kan jag upplysa om att traditionella pappersbrev också funkar! Idag fick jag nämligen post: klagomål på min debattartikel om att republik borde införas. Det är faktiskt ganska rart att min lilla artikel fick en snubbe att skriva brev, leta reda på min adress, köpa frimärke… ja, en hel massa besvär för att få kalla mig ”komunist”. Jag gillar särskilt meningen: ”Ni är bara grå, grå, grå av vilken anledning ska du yttra dig om vårt kungahus, det enda som ger oss glädje o lite guldkant på tillvaron”. Stackare! Kan inte vara ett alltför kul liv, om kungahuset är det enda som livar upp. Det är också lustigt att jag, som inte vill att man ska kunna ärva ett ämbete i Sverige (ganska modest, demokratisk viljeyttring), sägs passa bättre in i diverse ”komunist länder” (där t.ex. Nordkorea är ett bra exempel på ett ställe där man också ärver sin maktposition). Nåväl, sociala media i all ära – men ibland piggar det onekligen upp med ett pappersbrev!